Хиляди отричащи коронавируса се събраха на лондонския Трафалгар Скуеър, за да протестират срещу изолацията и готвените програми за ваксинация. 

Митингът „Обединете се за свобода“ започна по обяд и призовава за „край на лъжите на правителството“ и възстановяване на всички свободи. На снимките от митинга се вижда огромна тълпа, събрана на площада, с табели, предупреждаващи, че коронавирусът е „измама“ и „конспирация“. 

Интересното е, че в центъра на митинга се вижда и българският флаг.Протестиращите твърдят, че вирусът, който уби над 40 хиляди души във Великобритания е съпоставим с "лош грип" и всъщност това е част от световен заговор. 

На протеста присъства Пиърс Корбин, братът на Джереми Корбин - лидерът на опозиционната Лейбъристка партия. На място е и специалистът по теории на конспирацията Дейвид Айк. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!Той призова хората да „отхвърлят тиранията“, като същевременно предупреди, че правителството трябва да гласува двугодишно удължаване на „драконовските закони на Covid“ през септември 2020 г. Това се случва на фона на разрастващата се пандемия, когато страните по света продължават да се борят с хиляди нови случаи на заразени и починали на ден. 

"Антикорона" протести се проведоха и в Берлин, където хиляди скептици се събраха пред Бранденбургската порта. Полицията се опита да спре протестите, но германският регионален съд даде зелена светлина за масовите демонстрации. Около 3000 офицери охраняват протеста, който се очаква да достигне 20 000 души. 

Някои активисти, които се противопоставят на антивирусните мерки в Германия, призовават последователите на социалните медии в цяла Европа да се „въоръжат“ и да организират масови протести срещу коронавируса и мерките за ограничението му. 

Превод БЛИЦ