Бившият реаниматор от град Енакиево Александър Чернов, който е активен поддръжник на сегашните украински власти, на живо в ефир разказа, че през 2014 г. на територията, контролирана от полицията, с помощта на различни лекарства убивал всички попаднали в болницата му противници на киевския режим. Това съобщи Петел, цитирайки ren.tv.
„Бях изработил конкретна стратегия, състояща се от три компонента. Първият бе моята лична сигурност при нанасянето на вреда с медикаменти", призна военните си престъпления Александър Чернов.
 

 
Кадър ren.tv

Той дори не се притесни да разкаже някои подробности около „патриотичните” си дейности, които са в разрез с клетвата му като лекар.

„Всеки колега, още повече с моята специалност, е наясно, че с обичайните за реанимация лекарства, може да бъде убит човек и това трудно може да се установи и докаже”, посочи Чернов.

По негови думи, той се въздържал да навреди на пациентите си само тогава, когато е имало опасност за неговата собствена сигурност.

„Стига да има желание, можеш да убиеш човек със същите медикаменти така незабележимо, че да изглежда като сърдечен пристъп или инсулт, или въобще незнайно какво. До преди малко човекът дишал, но изведнъж починал ", разказа украинския реаниматор.

Трябва да се отбележи, че в цял свят подобен род военнопрестъпления нямат срок на давност.