Възрастен жител на гръцкия остров Родос се оказа жив един месец след като роднините и приятелите му присъствали на предполагаемото му погребение, съобщава телевизия Скай, като се позовава на местния вестник “Родиаки”.

Според информацията на вестника в края на април е било открито мъртво тяло в недовършен склад в Родос. Мястото, на което било намерено тялото, накарало властите да предположат, че става въпрос за 73-годишен мъж, който пребивавал там и бил откарван и друг път в болница поради сериозните си здравословни проблеми.

Тялото, у което не били открити документи за самоличност, било в напреднал етап на разлагане. Изглежда, че роднините, които били извикани за разпознаване, потвърдили, че тялото принадлежи именно на предполагаемия покойник.

Останалите му близки били уведомени и на следващия ден било извършено погребението.

Този понеделник обаче децата му били уведомени, че “покойният” е жив и се намира в център за хронично болни на острова, където бил настанен след намеса на социалните служби.

Мъжът обаче вече е регистриран официално като починал. Сега предстои да бъде установена действителната самоличност на тялото, погребано на 25 април.

Според съседи складът често бил посещаван и от приятел на 73-годишния мъж, но засега не е съобщавано за изчезването му.

Полицията ще започне разследване на случая, като не се изключва възможността и за ексхумация на тялото, за да се установи дали няма нещо подозрително около причините за смъртта му.