Съпрузи от американския град Джаксън, щата Мичигън, живяха 70 години в щастлив брачен съюз и умряха с 20 минути разлика на съседни легла, съобщава The Sun.

Лес и Фирда Остин се запознават още в училище. Първата им среща е на бала, а през ноември 1949 година стават семейство.

По време на Корейската война Лес служи във Военновъздушните сили на САЩ, след това  започва работа в полицията.

Той не обичал да стои без работа и непрекъснато човъркал нещо вкъщи и в градината. Обожавал уестърните и колекционирал неща, свързани с актьора Джон Уейн.Съпругата му Фрида пък дълги години работела като мениджър в компанията Brail Dry Cleaning и колекционирала кулинарни книги.

Двойката обичала да почива по крайбрежието и да разглежда фаровете в района. Дъщеря им Санди Мейс казва, че са разгледали почти всеки фар в Мичиган.През ноември Лес и Фирда отпразнували 70-ата годишнина от сватбата си. Внучка им Лея отбелязва, че за всичките тези години те са били заедно и са се карали само веднъж. Фрида се ядосала, че Лес се е записал да служи в армията по време на войната и не й е казал.На 6 декември 90-годишните старци са приети в хоспис. Те лежали на съседни легла и починали на 7 декември. На 17 декември са погребани в град Мейсън.Смъртта им беше „почти толкова романтична, колкото можете да си представите“, признава синът им Майкъл.Лес и Фрида имат две деца, четири внучета и осем правнуци.

Превод: БЛИЦ