Румъния потвърди първия случай на коронавируса в страната – мъж, който се е завърнал преди три седмици от Италия. Това съобщи букурещската медия Realitatea Plus, позовавайки се на медицински източници в страната.

Според информацията, цитирана и от световните агенции, пациентът е бил поставен под карантина в болницата по инфекциозни заболявания в Букурещ. Служителите на лечебното заведение все още не са коментирали темата.

"Засега няма потвърждение на информацията", заяви обаче заместник здравният министър на страната Андрей Бачу пред Ройтерс.
  "Дотук имаме само негативни резултати от тестовете", заяви Бачу. По този начин той отрече разпространената по-рано от румънски медии информация за заразен мъж, който бил наскоро в Италия.

Човекът е бил поставен под карантина в инфекциозно отделение в Букурещ. Оттам все още не са коментирали.

Междувременно италианските власти съобщиха, че още трима души, които са били диагностицирани със заболяването, са починали в северната част на страната. Така броят на жертвите на коронавируса в Италия, която е най-тежко засегната, достигна 11 души.

Италианска вирусоложка със сензационни новини за смъртните случай в страната

В същото време румънската агенция "Медиафакс" съобщи, че 71-годишен италианец, който посетил Румъния миналата седмица, е бил диагностициран с коронавирус и приет в болница в Римини. 
По-рано за първи случаи на заразени съобщиха Австрия, Хърватия, Швейцария.

Стана ясно, че епидемията е засегнала две италиански области, в които до този момент нямаше заразени - Тоскана (в Централна Италия), с два случая във Флоренция и Пистоя, и Сицилия (в Южна Италия), където един турист, отседнал в хотел в Палермо, постъпи в болница. Случаят в Сицилия е първият за Южна Италия.

Българин от центъра на заразата в Италия с невероятни разкрития за случващото се!

Италия и нейните съседи решиха да не затварят границите си заради коронавируса, тъй като подобно решение ще е непропорционално и неефективно, предават световните медии.
  Решението бе взето на извънредна среща в Рим на италианския здравен министър Роберто Сперанца и колегите му от Австрия, Хърватия, Франция, Германия, Словения и Швейцария.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!