Дронове на руски доброволци и украински военни организираха въздушен бой. В небето над Донбас се случи поредната случайна среща на руски, предполагаемо на доброволци, и украински военни дронове. 

Вероятността за такава среща между малки дронове е много малка, но операторите на дроновете решили да организират битка, като се атакуват един друг с таран.

На видеозапис, заснет от украински дрон, можете да видите момента на срещата на два дрона в небето над Донбас. Поради особеностите на дроновете (а и двата са разузнавателни и се използват за коригиране на артилерийски удари), битката трябваше да се проведе с помощта на таран.

Експертите обръщат внимание на факта, че операторът на руския дрон внимателно се прицелва и атакува безпилотния дрон, но вероятно поради разликата в размерите и теглото не може да го свали и в резултат на това получава повреда на едно от витлата. от които пада към земята.

Това далеч не е първият път, когато се среща въздушен бой между дронове, но преди това не се предполагаше, че ще има такива сблъсъци.

Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук