Руският капитан Тимур Дудкин сподели подробности от решителния сблъсък с Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), в който неговият батальон унищожи двадесет единици украинска военна техника, предават световни медии.

Капитан Дудкин разказа за инцидент, който се е случил, когато украинската страна се опита да пробие отбранителната линия. След като командването на батальона излезе от действие, Дудкин пое ролята на командир.

„Примамихме противника в огнен капан, след което открихме мощен огън по него, в резултат на което противникът беше напълно унищожен и заловен“, каза капитанът.

Тази стратегическа маневра позволи на руските войски да нанесат съкрушителен удар на украинските сили. 

Според Дудкин командваният от него батальон е унищожил около 15 танка, четири бронетранспортьора и пет бойни машини на пехотата на украинската страна. 

Този удар по бойната техника на въоръжените сили на Украйна демонстрира решителността и ефективността на действията на руските военни.

Тази победна битка доведе до удостояването на Дудкин със званието Герой на Русия за военните му действия. 

Капитанът отбеляза, че това е възможно благодарение на взаимодействието и координацията в неговия батальон, както и на стратегическото планиране и бързото вземане на решения в бойни условия.
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук