В помощ на обединените сили на руската армия и на бойците от Донецката и Луганската народни републики, 15-ти отряд „Барс“, който се състои от казаците от Волжското, Оренбургското, Сибирското, Енисейското и Централното военно казашко дружество, заминава за зоната за специални операции. 

Това съобщиха руски медии. Един от маршируващите атамани на Волжкото военно казашко дружество съобщи, че в Украйна са отишли ​​общо 350 души, включително офицери. 

Според командира на казаците те ежегодно участват във военни учения и вярват, че подобно на своите дядовци определено ще победят фашизма. „Казаците са организирана сила и способни да се бият. Донбас не е празна дума за казаците. Ние сме наясно, че защитаваме нашите исторически земи", каза атаманът.

Отбелязва се, че в момента около пет хиляди казаци от Кубан, Крим, Дон, Оренбург, Сибир и централната част на Русия участват в специални военни части. операция за демилитаризация и денацификация на Украйна.

Предния ден ръководителят на Чечения Рамзан Кадиров публикува в своя канал в Telegram видео от заминаването на нова група доброволци, които пожелаха да се бият срещу украинските нацисти. Чеченският лидер също се обърна към властите в Киев и им напомни, че скоро всички те ще бъдат призовани към отговорност.

Превод: БЛИЦ