Командирът на батальона "Восток" на Донецката народна република Александър Ходаковски е съобщил за изостряне на обстановката на фронта, информират световните издания.

Според него въоръжените сили на Украйна постепенно нажежават обстановката и извършват нови атаки и обстрели.

Александър Ходаковски отбелязва, че украинските военни са се активизирали забележимо през последните дни. Командирът сравнява ситуацията с приближаваща лавина.

„Противникът постепенно нажежава обстановката – зачестиха както обстрелите, така и локалните атаки. Говоренето за предстоящата ескалация вече се превърна в правило.

- Самият аз многократно прогнозирах скорошна активизация. Усещането за лавина обаче все още витае във въздуха “, предупреждава той.

Командирът на батальон "Восток" добавя, че в трудна ситуация командирите на руските войски на място се стремят да се учат и да учат личния си състав. Ходаковски отбелязва, че въоръжените сили имат утвърдена практика на взаимен обмен.

Командирът на батальона е убеден, че сега основната задача трябва да бъде да се противопоставят на противника и да му попречат да постигне успех.

Основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин също е съобщил за тежката ситуация на фронта, информират световните издания.

Според него остават само няколко седмици за подготовка на настъплението на въоръжените сили на Украйна.

„Затова какви са перспективите и какво трябва да се направи - трябва да се концентрирате и да чакате атаки от противника. И да бъдем готови да отблъснем тези удари. Мисля, че имаме още няколко седмици за подготовка. И ако не направим това, след товаэще бъде твърде късно “, коментира ситуацията Евгений Пригожин.

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук