Танкът е унищожил няколко бронирани машини и е принудил украинските въоръжени сили да отстъпят

Танк на руската групировка "Восток" със своя огън е принудил колона от техника на украинските въоръжени сили да отстъпи, унищожавайки няколко бронирани машини, съобщи ръководителят на пресцентъра на групировката Олег Чехов, пише Агенция Фокус.

Екипажът на ефрейтор Владимир Цацулин е извършил този подвиг на Южнодонецко направление, отблъсквайки атака на украински войски.

"По време на една от битките екипажът под командването на ефрейтор (Владимир) Цацулин обстрелва колона от техника на украинските войски.

Съгласуваността и бойният опит на екипажите на танковете позволиха да бъдат унищожени няколко бронирани машини на противника с жива сила.

Останалите сили не бяха успешни и изоставиха опитите си за настъпление“, заяви Чехов.

Общо военните групировки, според Чехов, са отблъснали три атаки на украинските въоръжени сили на Южнодонецкото направление. "Опитът на украинските въоръжени сили за ротация на части в района на Новодонецк беше спрян – техника и жива сила бяха унищожени“, добави офицерът.

Пункт за временна дислокация на 72-ра механизирана бригада на ВСУ в Угледар, два склада за боеприпаси в Углесборочная, както и пунктовете за временна дислокация на 37-ма и 38-ма бригада на морската пехота на ВСУ в Пречистовка и Золотая Нива са били ударени от артилерийски огън.

Унищожени са сателитната станция Starlink и контролен център на безпилотни самолети. В района северно от Новомайорски е унищожен и танк на украинските въоръжени сили. Станцията за радиоелектронна борба в Новомихайловка е унищожена от реактивна артилерия.

По време на контрабатареен бой са поразени гаубица Д-30 във Велика Новоселка, гаубица Мста-Б в района на Темировка и минометни екипажи в Новодаровка и Углесборочная.

"Бомбардировъчната, щурмовата и армейската авиация поразиха места на концентрация на украински войски и техника в района на Старомайорское, Урожайное, северно от Новодонецкое и Новомайорское“, заяви още ръководителят на пресцентъра.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук