Най-новите руски танкове Т-90 "Пробив" щурмуват Бахмут. След като руските военни успяха успешно да пробият отбраната на Въоръжените сили на Украйна в покрайнините на Бахмут, руски танкове Т-90 Прорив бяха забелязани да обстрелват позициите на Въоръжените сили на Украйна, пишат чужди агенции. 

Тези най-нови бойни машини не само имат модерна защита, но всъщност са предназначени да пробиват защитата на врага.

Точният брой на танковете, участващи в нападението на Бахмут, не се разкрива, но за да се гарантира ефективността, експертите смятат, че поне рота от тези бойни бронирани машини е участвала в нападението на града.

В момента въоръжените сили на Украйна изпитват сериозни проблеми с отбраната в Бахмут. Това до голяма степен се дължи на факта, че украинските войски не разполагат с информация за местоположението на руските войски, в резултат на което са принудени да се отбраняват на сляпо. В това отношение те търпят сериозни загуби, които вече достигнаха 1000 души само за седмица.

Известно е, че въоръжените сили на Украйна изпратиха най-малко рота танкове от неизвестен тип в Бахмут, но последните са напълно безполезни в борбата срещу руския Т-90 Прорив.

В случай, че руските войски поемат контрола над Бахмут, това ще бъде значително изместване на фронтовата линия на запад, тъй като отбранителните укрепления в тази посока не са били организирани преди това.

Междувременно голяма колона от украински танкове бе забелязана се движи в посока Бахмут.

Колона от най-малко 10 танка на ВСУ е забелязана да се движи в посока украинския град. По всяка вероятност става въпрос за допълнително укрепване на украинските позиции в тази посока и след като тук се е развила катастрофална ситуация за украинската армия, поради липсата на достъп до сателитни данни, въоръжените сили на Украйна може да се опитат да предприеме контраатака.

На видеокадрите можете да видите момента на прехвърляне на значителни сили на Въоръжените сили на Украйна в района на Бахмут. Известно е, че видеозаписът е заснет на няколко километра от града и затова все още не е възможно да се установят позициите на танковете на ВСУ. Въпреки това, според експерти, с помощта на допълнителни танкове Украйна се опитва да минимизира шанса за удар на руските военни и частите на Вагнер от юг.

Ситуацията за въоръжените сили на Украйна в Бахмут се развива критично. Според както руски, така и западни анализатори, с голяма степен на вероятност ВСУ ще трябва да напуснат този град, тъй като в противен случай загубите за украинската армия могат да бъдат много големи, още повече, че ограничаването е временна мярка.

Превод: БЛИЦ
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук