В Германия компанията Partisan Motors на руския емигрант Юрий Постников представила своето първо произведение – джипа Partisan One, съобщи интернет-изданието drom.ru. Фирменият слоган е „Най-добрият автомобил за най-лошите пътища в света”.
Особеност на Partisan One е това, че няма дизайн. Обликът на автомобила изцяло се диктува от неговата функционалност. По идеология с нещо напомня британския фургон Ох.
 

Каросерията е направена от стандартни тръби с квадратно и правоъгълно сечение, съединени с болтове и заварки.
 
В силовите елементи има оставени кръгли отвори за закрепване на броня. Под дъното може да се поставят V-образни бронирани листове, защитаващи екипажа от мини.
 
Гарантира се експлоатация 50 г. Малкото тегло и простата, но сигурна ходова част предполага високи проходими качества на автомобила.
 
В опитния образец е поставен 2,8-литров двигател с мощност 150 к.с., има достатъчно пространство под капака практически за всякакви мотори (дизелови и хибридни) разположени по дължина или напреко.
 
В Partisan Motors твърдят, че на базата на новия джип може да се създаде цяло семейство автомобили, включително с 5 врати и пикап. Предвижда се модификации с колесна формула 6х6 и 8х8.
 
 
Превод и редакция: БЛИЦ