Бившият главнокомандващ на Сухопътните войски на Русия Владимир Болдирев призова да се търсят кръвни преговори със Зеленски.

Според пенсионирания руски генерал Володимир Болдирев, нежеланието на украинския президент Володимир Зеленски да преговаря с Русия трябва да бъде разрешено с кръв и желязо. Според Болдирев е възможно да се постигнат преговори с Украйна, която просто игнорира позицията на Русия, на бойното поле, пишат агенциите.

„Сигурен съм в едно: ако победим на бойното поле, тогава Зеленски ще се съгласи на всяко от нашите условия. Това е всичко, което мога да кажа. Само на бойното поле. Само там, в битка, ще се реши цялото бъдеще. Защото големите въпроси се решават не само с дипломати и гласуване в парламента, а с кръв и желязо. Винаги се придържам към това: ще спечелим на бойното поле - ще поставим всякакви условия ”, изрази мнението си Болдирев.

Колко ефективно е подобно предложение на руския генерал не е известно, но е известно, че Украйна е поставила свои условия за организиране на преговори, които по очевидни причини не удовлетворяват Русия.


Превод: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук