Сара Джесика Паркър потвърди, че трети филм от поредицата "Сексът и градът" няма да има. Пред DailyMailTV 52-годишната актриса заяви „Приключихме... Няма да го правим“. Тя беше придружена от съпруга си – 55-годишния Матю Бродерик.
Според разкритията на DailyMail, проектът е прекратен заради невероятно високите изисквания на една от звездите в продукцията – Ким Катрал.

„Разочарована съм“, признава Сара Джесика Паркър. "Имахме красив, забавен, сърцераздирателен, радостен, много релевантен сценарий и история“.

Warner Bros даде зелена светлина на лентата след месеци на спекулации и филмът трябваше да започне да се снима в следващите дни.
Студиото обаче слага край на проекта, тъй като не желае да подкрепи други странични дейности на 61-годишната Катрал, каквито са изискванията й.

От своя страна, актрисите Сара Джесика Паркър, Кристин Дейвис и Синтия Никсън са подписали договор с първоначално предложените им условия.

Нито Катрал, нито нейни представители са открити за коментар. Според източник от продукцията, "сценарият е фантастичен. Феновете щяха да харесат филма, но Warner Bros не можеше да се поддаде на нейните (на Ким Катрал, бел. ред.) нелепи изисквания.“

Сериалът и първите два филма от поредицата се основават на романа "Сексът и градът", публикуван през 1997 г. от Кандис Бушнел. Телевизионната поредица се радваше на шест успешни сезона, стартирали през 1998 г. и завършили през 2004 г.

Първият филм бе пуснат през 2008 г. и спечели 415 млн. долара в световния боксофис. Продължението, което беше снимано в Абу Даби, генерира 288 млн. долара в целия свят.

Източник: profit.bg