Американският истаблишмънт разбира рисковете от ескалация на руската агресия, ако Киев се окаже без необходимата подкрепа. Затова сега съвместно с украинското ръководство се разработва план за действие до 2024 г.

Той ще бъде до голяма степен секретен, но основните му очертания могат да бъдат преценени от някои публични изявления. Това каза пред телевизия FREEDOM експертът от Украинския институт за бъдещето Игор Попов.

„До края на 2024 г. Русия ще бъде принудена да сключи мир при условията на Украйна – това е една от стратегическите цели на този нов план, нова стратегия. Отбраната на Украйна също се укрепва, което означава, че ще се обърне повече внимание на фортификацията. По-голям акцент върху ударите на далечни разстояния.

След като получи бойни самолети и ракети с голям обсег на действие, които могат да бъдат изстрелвани от въздуха, украинската армия ще засили ударите по местата на личния състав, щабовете и складовете за боеприпаси (на руската армия). Това вече можем да предвидим”, коментира експертът.

Той отбеляза, че голям акцент ще бъде поставен върху развитието на отбранително-промишления комплекс на Киев съвместно с американски компании.

В Конференцията за отбранителната индустрия във Вашингтон Украйна е представена не само от официална делегация, но и от производители. Те имат нови договори в близко бъдеще за съвместно производство на оръжия и боеприпаси заедно с американски компании в Украйна.

„Тоест, тъй като Русия демонстрира готовността си за дълга война на изтощение, това е отговорът на Украйна и нейните съюзници: и ние ще укрепим нашата отбрана, ще укрепим нашия отбранително-промишлен комплекс“, каза Игор Попов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук