Сайтът The Deathlist ежегодно публикува имената на 50 известни личности, за които се смята, че ще умрат през идната година. В края на текущата скандалният или най-малко проявяващ лош вкус сайт "се отчита" каква е била успеваемостта им. 

"Фаворит" да ритне камбаната през 2018 г. бе Кърк Дъглас, но наместо това той отпразнува жив и здрав 102-рия си рожден ден. Той стои на почетното първо място в прогнозите вече 16 години, но упорито отказва да умира.

Сайтът се похвали, че миналата година е била "рекордна" по отношение на познатите смърти - 17 от 50 номинирани. През тази година са по-малко - 12. Ето каква равносметка си направиха от The Deathlist за 2018 г.:

Добре дошли в DeathList 2018. По-долу ще намерите списък от 50 знаменитости, които нашият експертен комитет избра с очакване, че те ще умрат през 2018. DeathList има няколко правила, както следва: Номинираните трябва да бъдат достатъчно известни, така че тяхната смърт е очаква се да бъде докладвана от британските медии; Кандидатите не могат да бъдат известни само поради факта, че те вероятно ще умрат в близко бъдеще и само 25 кандидати могат да се появят отново в списъка от предходната година. През 2017 г. списъкът разби предишния рекорд, постигайки зашеметяващи 17 успеха. Дали това предполага, че сега ще има няколко слаби години напред за DeathList? Или форумът DeathList се превърна в толкова мощен предсказател, че идната година да можем да очакваме да подобри рекорда си?

Ето кои са 12-те звезди, чиято смърт е била предвидена в края на изминалата година:

Били Греъм - евангелист
Джон Маккейн - политик
Лорд (Питър) Карингтън -  политик
Стан Лий - създател на комикси
Теса Джоуъл - политик
Джордж Буш Старши - политик
Шарл Азнавур - певец
Барбара Буш - бивша първа дама
Нийл Симон - сценарист
Денис Гордън - комик
Стивън Хокинг - учен
Марк Смит - писателПревод: БЛИЦ