Aнтисемитски листовки с текст за това, че евреите и Израел стоят зад атентатите от 11 септември, се появиха в Северна Калифорния, на около 30 мили от Сан Франциско.

Листовките са били разлепени през миналия уикенд по стълбове, витрини на магазини и сградата на средно училище в Новато – град с население 52 000 души.В тях се казва, че израелци са танцували на мястото на разрушените кули близнаци, че евреин от Израел е спечелил милиарди от застраховки и че израелският премиер Бенямин Нетаняху бил оценил високо най-масовия терористичен акт в историята на САЩ.

В долната част на листа пише: „Събуди се, Америка!“

Началникът на полицията Адам Макгил призова гражданите да „противостоят на омразата“, но каза пред  Marin Independent Journal, че листовките са защитени от първата поправка и няма да има никакво разследване.

Нито една група не е поела отговорност за разпространението им.

Нанси Апел от Антидифамационната лига – организация за борба с антисемитизма, каза че в техния офис са получени множество обаждания по повод инцидента.

„Това са стари стереотипи за 11 септември. Това е част от ръста на антисемитизма, който наблюдаваме като цяло“, каза тя, цитирана от mignews.com.