В американския град Уорчестър, щата Масачузетс, 12-годишен ученик от седми клас е бил отстранен от часовете в училище за 10 дни, защото прегърнал учител по физическо възпитание, съобщава NBC Boston. Момчето било обвинено в тормоз над педагога.
„Казаха ми, че се "нахвърлил" да опипва учителката“, казва майка му Джули Ороско. - Това ме шокира, помолих да ми разкажат повече. Тогава ми обясниха, че той прегърнал учителката си по физическо възпитание “.

Момчето се е държало буйно със съученици в спортната зала и учителката го помолила да седне на пейката. „Тогава отидох при нея, прегърнах я и казах„ моля, не ме наказвайте “, защото ми харесва да играя“, спомня си ученикът. - Просто я прегърнах, нищо друго не се случи." Пет минути по-късно учителката му позволила да се върне в играта.

Според думите на Ороско, момчето е повикано в кабинета на директора едва на следващия урок. „Не моля за това учителката да се оставя да бъде докосвана и прегръщана. Но искам тя да обясни правилно на учениците си границите на разрешеното “, подчертава майката.

След няколко телефонни обаждания, кореспонденция по имейл и родителска среща, училището смекчи наказанието. В резултат на това ученикът бил спрян от училище за четири дни и случаят не е вписван в документи.

Превод и редакция: БЛИЦ