Красива фитнес блогърка от Флорида смята да се раздели със силиконовите импланти в гърдите си, за да спаси живота си. Сиа Купър смята, че те я тровят.

Във видео, качено в YouTube канала й Diary of a Fit Mommy, младата жена разказва, че преди седем години си е направила операция за увеличаване на бюста. „Тогавашният ми партньор каза, че това ще направи сексуалния ни живот по-пикантен. Освен това бях свалила 20 килограма и гърдите ми изглеждаха много зле... Исках да се почувствам по-женствена”, разказва тя. За целта си сложила 400 кубически сантиметра силиконов гел в гърдите.

Секси диджейка отключи алергия към морски дарове и се случи нещо ужасно със силиконовата й гърда (СНИМКИ 18+)

Няколко години след операцията обаче започнала да страда от повишена тревожност и депресия, изморявала се много бързо. Първоначално приписвала умората на грижите около малкото си дете. Няколко пъти си правила пълни изследвания на кръвта, защото се съмнявала, че има анемия, но резултатите всеки път били добри. Състоянието й обаче се влошавало. Настроението й много бързо се променяло, главата не спирала да я боли, а косата й започнала да пада. Заради огромната умора, която изпитвала, спяла по 12 часа на ден. Лекарите не успели да й обяснят какво се случва и тогава тя решила, че за всичко са виновни силиконовите импланти.

Диетите разболяват жените

Американката е уверена, че съдържащите се в тях химикали като формалдехид, живак и арсен, я "тровят бавно". И смята да се отърве от тях. „Те и без това трябва да се сменят на всеки 10-15 години. Времето почти е дошло. Колкото и красиви да са едни гърди, не си струва постоянно да се чувстваш като зомби”, признава Купър. Освен това имплантите не спирали да й напомнят за бившия й мъж.

Въпреки че все още научно не е доказана връзка между автоимунните заболявания и силиконовите импланти, хиляди жени по света страдат от подобни симптоми. Заради многобройните им оплаквания през 2019 година ще се проведе среща между здравните организации с лекарите по темата.
 


Превод: БЛИЦ