26-годишна сервитьорка от Австралия едва не умря заради имплантите, които преди време поставила в гърдите си. Нат Александър многократно се обръщала към лекарите заради влошеното си здравословно състояние. Специалистите обаче смятали, че неразположението й се дължи на махмурлук.

Накрая младата жена била приета в болница заради парализа на лявата част на тялото, която, по-късно станало ясно, че е предизвикана от лимфом, появил се след слагането на имплантите. В продължение на шест години Нат изпитвала всякакви странни симптоми.

„Всяка сутрин се чувствах изморена, в главата ми беше пълна мъгла. Беше ми много трудно да се съсредоточа над каквото и да е, след това започнах да изпитвам паник атаки”, споделя момичето.След тези симптоми последвали и други: слабост в мускулите, продължително хронично главоболие, болки в ставите, безсъние, възпаление и загуба на паметта.„Преди шест години мислех, че гръдните импланти са най-доброто решение в живота ми, а преди година си мислех, че ще умра. Сега съм с малки гърди, но са си мои”, заявява Нат след отстраняването на вредните импланти.

На 6 февруари в Управлението по санитарен надзор за качеството на хранителните продукти и медикаменти (FDA) заявиха, че всички силиконови и салинови импланти могат да предизвикат рак на имунната система.