Мунир ел Мотасадек, признат за съучастник на терористите, извършили атентатите от 11 септември 2001 година, бе забелязан да се усмихва по време на депортирането си от Германия в Мароко, пише в. "Сън". По думите на източник на изданието, ел Мотасадек е изглеждал спокоен и радостен в самолета, който е трябвало да го заведе в родината му.

Отбелязва се, че когато покрай бившия затворник минало малко момиченце с родителите си, той му се усмихнал. 

 

Ел Мотасадек бе арестуван два месеца след атаката от 11 септември, през следващите пет години срещу него течеше съдебен процес, в крайна сметка, през 2007 година, той бе признат за съучастник в престъплението и осъден на 15 години лишаване от свобода в Германия. Мъжът, както постанови съдът, е управлявал банковите сметки на клетките на терористите, стоящи зад атаката, и е помагал при придвижването на терористите. Самият Ел Мотасадек отрича обвиненията и твърди, че той е помагал на приятели, без да знае, че те планират терористичен акт. При това той не отрича, че е познавал похитителите на самолетите. 

През август се появиха слухове за предсрочното освобождаване на ел Мотасадек, след искане на Мароко той бе върнат в родината си. На него му е забранено да посещава Германия до 2064 година. 
 Превод и редакция: БЛИЦ