Търсачите на истината не са убедени от твърденията, че Осама бин Ладен е отговорен за ужасната атака, довела до срутването на Кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк и разрушаването на част от Пентагона във Вашингтон през 2001 година, пише британският вестник "Дейли Стар".
Като допълнение, НЛО, забелязано в района на новия Световен търговски център, само наля вода в мелницата на конспирацията.
 
На видео, което се върти в мрежата, се вижда как малка бяла точка лети към една от Кулите близнаци малко след атаката. Някои избързаха и се отнесоха скептично към кадрите, качени в YouTube – други обаче останаха доста озадачени от странния обект.

 

„Какво би търсило ИТ на мястото на атентатите. Дали не са работили в комбина с нашето правителство за 11 септември”, пише потребителят Еирк Бойлс.
 
На друго видео се вижда как странен обект лети към едната от кулите по време на репортаж от хеликоптер.
 
Макар, че актрисата Барбара Сикуранза от Ню Йорк впоследствие си призна, че тя е „репортерката” в клипа. По думите ѝ, НЛО-то е добавено впоследствие.
 
Барбара добавя, че тя е била наета от SciFi Channel TV за промоционален клип с Кулите близнаци. Съпругът ѝ Крис Стейн – китарист и текстописец за рокаджийката Блонди – казва: „Клипът с жена ми Барбара бе направен за SCI-FI TV, той продължава да е подов за коментари и електронни писма”. „Барбара е жената в хеликоптера, но тя сочеше към празното небе, НЛО-то е добавено по-късно. Лично аз, предпочитам атентатите да бяха дело на зли извънземни, които са унищожили търговския център, но виновните, за съжаление, са доста по-близо до дома ни”, казва още той.  

 

Мнозина обаче са на мнение, че това може да е част от заговор за потулване на нещата на правителството на САЩ.  
Експертът по извънземни Скот Уоринг казва, че без съмнение извънземните са наблюдавали ужаса. „По време на трагични събития често се наблюдават НЛО, защото те наблюдават събитията... искат да видят как се държат човеците в  най-лошото и най-доброто им поведение. Защо? За да научат колкото се може повече за човечеството, за да ни разбират по-добре”, обяснява той. Онлайн каналът News Not Show on TV също твърди, че има клипове, които доказват наличието на НЛО над Кулите близнаци.
 
Коментирайки кадрите, Фил Янг казва: „Не сме изненадани, че над Кулите близнаци са били забелязани НЛО. НЛО на клиповете може да са били под контрола на САЩ или част от зверството. Естествено, щом има замесени НЛО, значи няма начин арабите да са били замесени. Само израелците и американското правителство имат контрол върху НЛО”.