Група търсачи на извънземен живот обявиха, че най-сетне са направили откритие, което ще промени завинаги начина, по който гледаме на Марс. Във видеоклип, публикуван в Ютюб, те разкриват, че са открили непокътнат скелет на марсиански крал или войн, съобщава „Дейли Мейл”.
Находката е намерена по снимка, направена от марсохода на НАСА „Кюриосити”. Това, което се вижда на нея, много прилича на останки от човешки кости, намиращи се сред скали на Червената планета.
 

Потребителят в Ютюб, публикувал клипа от профил “Paranormal Crucible”, твърди, че става дума за останки от скелет на марсианец, които „безспорно” приличат на човешки кости. Той добавя, че вероятно става дума за личност с голямо влияние.
 
В оригиналната снимка на „Кюриосити” се виждат парчета скали, разпръснати по повърхността на Марс. Според търсачите на извънземни, от дясната страна се вижда скелет.
 
„Един от последователите ми посочи този артефакт и, по мое мнение, това е древен скелет на марсианец. Леко оцветих снимката, за да станат по-ясни детайлите, които се виждат във видеото. Сред останките има голям череп, украсен с декоративен орнамент. Това може да означава, че това са останките на крал, религиозен водач или дори войн, убит в бой”, обяснява “Paranormal Crucible”.
 


„Без съмнение това са останките от скелета на извънземен хуманоид, по мое мнение. Изследвах останките и ги сравних с костите в човешкото тяло и сравнението е неоспоримо. Това, заедно със черепа на динозавър, открит преди от „Кюриосити”, безспорно потвърждава, че на Марс е имало живот”, добавя той.
 
Снимката предизвика вълна от коментари и спекулации, включително и теория, че всички марсианци са загинали при огромна катастрофа. „Това доказателство е достатъчно, за да разтърси из основи палеонтологията”, пише Скот Уаринг от “UFOSightingsDaily”.
 
Откритието е направено само дни след като търсачите на извънземни обявиха, че са видели глава от статуя, подобна на тези в Римската империя, на Марс. Снимката е направена от „Кюриосити” на 1 юли, но „изследователите” забелязали главата едва преди 4 дни.
 
 


Превод и редакция: БЛИЦ