Социологическа група "Рейтинг", специализирана в проучването на общественото мнение в Украйна, обяви сензационни резултати от януарското проучване за предстоящите на 31 март президентски избори.

Най-голям брой украински граждани, според данните от проучването, са готови да гласуват на президентските избори за шоумена Владимир Зеленски. Той е с незначителна преднина пред лидера на "Баткивщина" Юлия Тимошенко, а сегашният държавен глава Петро Порошенко е трети в рейтинга.

Така Зеленски оглавява временната президентска класация с подкрепата на 19% от онези граждани, които вече са решили да гласуват на изборите. Тимошенко се ползва с подкрепата на 18,2% от респондентите, а 15,1% са готови да гласуват за Порошенко.

Зеленски има сравнително по-високи електорални показатели сред гласоподавателите в южната и източната част на Украйна. В Киев той споделя преднината си с Порошенко, в Донбас - с кандидата от Опозиционната платформа - партия "Живот" Юрий Бойко. 

Юлия Тимошенко води в центъра и в северната част на страната, на запад - дели първенството със сегашния държавен глава. Порошенко има най-голяма подкрепа в Галиция - районите около Лвов, където местната власт се държи от крайните националисти  и бандеровци. 
 

Владимир Зеленски и съпругата му Елена са женени вече 16 години и имат две деца - дъщеря Саша и син Кирил 

Владимир Зеленски, който на 25 януари, навърши 41 години, е един от най-популярните шоумени в Украйна - нещо като нашия Слави, но за разлика от Дългия е висок само 166 см. Той обяви намерението си да се кандидатира за президент на Украйна с подкрепата на партия "Слуга на народа" на 1 януари т.г. и стремително оглави временната класация.

Най-близките роднини на съпругата му Елена, която е голямата му любов, живеят в Москва. Зеленски избягва засега категорични позиции и оценки за конфликта между Русия и Украйна. В началото му той финансира доброволческия батальон "Донбас", който воюва срещу опълченците в Донецк и Луганск. Сега вече се изказва за необходимост от възстановяване на диалога между Киев и Москва и прекратяване на гражданската война в Донбас.