Едно много интересно видео, направено от човек в планината, е станало вирусно в интернет. Във видеото може да се види снежна коза с доста впечатляващи размери и много странно за такова животно телосложение, съобщават световните издания.

Според потребители в Twitter, където видеоклипът се появи за първи път, голямата необичайната коза прилича повече на кон. Нито един човек дори не си е представял, че подобни същества в дивата природа могат да изглеждат така и да достигат такива размери.

Остава впечатлението, че снежната коза е културист: тялото й е твърде стегнато и голямо. Дори да не е самка, а самец, животното все пак изглежда странно. Авторът на видеото очевидно не преувеличава, когато нарича планинската коза огромна. Дори успява да разговаря с животното. Изненадващо, то се оказало спокойно.
 
An absolutely massive mountain goat from r/AbsoluteUnits

Известно е, че странното същество живее в Националния парк в Монтана. Хората в мрежата се съгласяват, че чисто като визия, животното трябва да бъде кон или бик, но със сигурност не е коза. 

Както се оказало по-късно, този тип кози са характерни с напомпания си външен вид. Животните, макар и наричани снежни кози, всъщност не принадлежат към тях: те са отделно семейство. Те се намират в планинските райони на Северна Америка, на височина могат да достигнат 136 см. С един скок животните могат да преодолеят три метра.

Превод и редакция: БЛИЦ