Първият заместник-ръководител на департамента на Централния комитет на Корейската партия на труда (TPK) Ким Е Чжон, по-малката сестра на лидера на КНДР Ким Чен Ун, направи изявление за преговори със САЩ на най-високо ниво.

"Очевидно е, че срещата на върха САЩ - КНДР, ако някой има нужда от нея, това е американската страна, ние трябва да считаме подобно събитие за напълно неизгодно и безполезно [за Пхенян]", цитира Ким Е Чжон , позовавайки се на Централната телеграфна агенция на Корея (CCAC), пише "Поглед инфо".

Сестрата Ким Чен Ун също изрази мнение, че необходимостта от среща на върха ще възникне, само ако САЩ "решително променят позицията си".
Освен това Ким Е Чжон предположи, че срещата на върха между САЩ и КНДР няма да се проведе тази година, но не изключи напълно тази възможност. „Това е моето лично мнение, но, вероятно, такова събитие като среща на американските лидери и КНДР няма да се случи тази година“, каза тя. "Това обаче също не е известно."

По-рано руският посланик отговори на въпроса за подготовката на сестра Ким Чен Ун за поста на ръководител на КНДР.
Припомняме, че в края на април медиите публикуваха твърдения за сериозни здравословни проблеми и дори за смъртта на лидера на КНДР. Пхенян подчерта, че тази информация е невярна и злонамерена. В Южна Корея също се твърди, че предпазните мерки за коронавируса могат да бъдат причина за „изчезването“ .

Самата Северна Корея обяви, че севернокорейският лидер работи с документи . В началото на май Централната телеграфна агенция на Корея обяви появата на Ким Чен Ун на публично място.