Американските издания припомнят изумителната история на две сестри, които били разделени при раждането, отраснали са на различни места, но провидението ги събира по чудодеен начин. 

Кейти Олсън

Кейти Олсън е родена в Тампа, щата Флорида. Тя прекарва по-голямата част от живота си в Средния Запад, израснала е в Айова. Кейти била възпитана заобиколена от любовта на приемните си родители, но животът й в детството не бил съвсем лесен.Кейти има лека форма на церебрална парализа. Тя прекарва по-голямата част от детството си в медицински процедури. Въпреки това, родителите й я определят като винаги сдържана, страстна и любознателна. Никога не е хрумвало на някого, че любопитството на Кейти в крайна сметка ще я доведе до такова жизненоважно откритие, което да преобърне всичко, което знае.

Преместване 

Както много млади хора в САЩ и по света, Кейти мечтаела да се премести в Ню Йорк, когато стане на малко повече години. И в крайна сметка тя направила точно това, за което мечтаела, опаковала нещата си, напуснала Айова и започнала нова глава в живота си.

И също както много млади хора, Кейти преследвала собствената си цел. Искала да бъде комик и актьор. И както се оказало, Кейти започнала да прави успешни стъпки към тази мечта и участвала в комедийни шоута. Но след известно време Кейти променя предпочитанията си.Дългогодишна мечта

С всички тези истории, които Кейти използвала по време на комедийните си изпълнения, в нея се възродила страстта, която тя винаги имала: да пише. Младата жена винаги е искала да бъде писател, така че най-накрая започва да преследва старата мечта.

Единственият проблем бил, че Кейти вече била надхвърлила тридесет и трябвало да намери такава обучителна програма за писатели, която да й позволява да комбинира обучението си с вече установения си начин на живот в Ню Йорк.

Тя решила да кандидатства за няколко програми и да види какво ще се случи. Кейти обаче никога не би предположила, че следването й ще я научи не само как да пише, но и да й разкрие стара семейна тайна. Новият университет 

Кейти кандидатствала за няколко програми за творческо писане и в крайна сметка била приета в Колумбийския университет и се записва в часовете си за следващия семестър. 

Един такъв клас бил writing W3680, клас за творческо писане. Със семестър, пълен с планирани часове, тя никога не би предположила, че този курс, по-специално, ще доведе до някои шокиращи новини. Вълнуващият първи ден няма да бъде като нито един от първите дни в някой от другите й класове. Първи ден

През януари 2013 г. Кейти отива в университета в Колумбия. Тя нямала представа, че животът й е на път да се промени. За нея това бил просто обикновен първи учебен ден, изпълнен с неловки срещи и свежи учебни програми.

В класа по творческо писане професорът помолил студентите да разкажат за себе си. Една от първите, които се изказали, била съученичка на име Лизи, която се записа за курса само преди няколко минути.

Но щом започнала да говори, Кейти била шокирана от чутото.

В другия край на класа Лизи Делгадо обяснила, че има малка дъщеря, която отглежда със съпруга си. Тя разказала на класа всичко за това как е израснала в Берген, Ню Джърси. Подобно на Кейти, Лизи също била на трийсет и през целия си живот се стремяла да пише.Тя разказала на класа за близкото си семейство, за любовта си към приемните родители и за баща си, който работи като телевизионен продуцент на новини, но колкото повече говорела, толкова повече осъзнавала, че съученичката й в другия край на стаята се държи малко странно.

Шокираща новина

В другия край на класа Кейти буквално полудяла. Лизи шеговито казала пред медиите много години по-късно: „Изглежда, че Кейти имаше паническа атака“ И това било вярно, Кейти била шокирана от всичко, което чула, особено след като Лизи споменала, че е осиновена.Семейна история

Въпреки че била напълно щастлива и доволна от приемното си семейство, Кейти е проучвала своето минало и биологичното си семейство и се посветила на това да научи колкото се може повече.

В хода на своите изследвания тя открила, че нейната биологична майка може да е родила друго бебе точно преди раждането на Кейти. Любопитството я накара да потърси някои подробности за потенциалния си биологичен брат или сестра. Чрез социалните мрежи тя в крайна сметка намерила жена, която била сигурна, че може да бъде момичето, което търси.От публично достъпната информация тя успяла да разбере, че жената е израснала в Ню Джърси. Кейти също беше сигурна, че тази жена учи в Колумбийския университет, въпреки че нямала представа в каква програма влиза.Дори и с цялата информация, която намерила в Интернет и това, което Лизи казала за себе си, Кейти не можела да бъде сигурна дали предчувствията й са верни или са просто огромна грешка. Тогава Кейти извикала "Мисля, че сме сестри" и изумила Лизи. По-късно разплитайки семейната си история, те разбрали, че наистина те са разделени при раждането сестри, които съдбата е събрала отново.

Превод и редакция: БЛИЦ