Въпреки, че Украйна внимателно пази данните за своите загуби, постоянно излизат нови данни за тежкото положение в Бахмутско направление. Основателят на американската ЧВК "Моцарт", пенсионираният полковник от морската пехота на САЩ Андрю Милбърн, заяви, че ВСУ търпят "изключително големи загуби". 

Милбърн потвърди в интервю за Newsweek, че информацията в медиите за "около 70% загуби в украинските части е вярна и не е преувеличена".

Той каза още, че въоръжените сили на Украйна имат огромен проблем с попълването на загубите. "Около 80 процента от тези, които сега са хвърлени в битката, нямат дори и базова подготовка и никога не са стреляли с оръжие", обясни Милбърн.

В Украйна започнаха боеве между руската ЧВК "Вагнер" и американската ЧВК "Моцарт" ВИДЕО

Изглежда, че Милбърн много скоро може да приключи своята мисия в Украйна. Според бившия полковник "неблагоприятните обстоятелства" и липсата на финансиране от украинското командване ще засегнат дейността на ЧВК "Моцарт" в Украйна още в началото на 2023 г.

"Ужасен съм, че ще се изчерпим в началото на новата година", обясни той, отбелязвайки, че снабдяването, ремонтът и подмяната на повредени превозни средства е най-големият разход, а действията на "Моцарт" ще зависят от финансирането.

 

 

Милбърн каза още, че от "Вагнер" са взели на мушката си наемниците от "Моцарт", действащи в източната част на страната.

"Сега няма хотел в Донбас, който да ни приюти, защото им е казано, че сме обект на прицел", каза пенсионираният полковник от морската пехота.

" И трите хотела в които бяхме отседнали до сега бяха ударени от ракети, което не може да е случайно" каза той, като отбеляза, че и друг хотел е ударен само ден след напускането на групата от Моцарт.

Превод и редакция: БЛИЦ!

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук