Мъж, пушещ марихуана, се превърна в жива факла, след като сам се подпали по невнимание. Въпреки това той спокойно продължи да се разхожда из улиците на Ню Йорк, а инцидентът беше заснет и разпространен в социалните мрежи, съобщава „Ню Йорк Дейли нюз”.
Надрусаният мъж се подпалил, докато се разхождал в Бруклин, след като напъхал все още неизгасената си запалка в джоба. Дрехите му пламнали за секунди. Той се опитал да угаси пламъците, но не показал никакви признаци на болка или паника.
 

Видеото е заснето от 18-годишен младеж, разхождащ се с майка си и баща си. Майката разказа, че семейството тъкмо паркирало колата си, когато забелязало живата факла. „Той сам се запали. Помислих, че гори дърво. В началото огънят беше малък. Чак след това разбрах, че всъщност гори човек”, обясни тя.
 
 
Наблизо имало и други очевидци. Мъжът ходел напред-назад по тротоара, опитвайки се да потуши огъня, но не молел за помощ, нито пък крещял, както се очаква в такива случаи.
 
На мястото пристигнали полиция и пожарна, но човекът вече не бил там. Самоличността му била установена едва на следващия ден. След инцидента той се прибрал вкъщи и легнал да спи. Ужасените му роднини забелязали раните от изгаряния и го завели в болница. Той е в стабилно състояние. Пред разследващите той признал, че инцидентът се случил, докато пушел цигара с трева.