30-годишният Гарет Оуен от Уелс, Великобритания, има хоби да пътува до отдалечените кътчета на страната, като фотографира природата в оригиналния й вид. И по време на едно свое пътуване човекът открил в Кередигион, Уелс, изоставена кариера, която не го оставила безразлична.

Говорейки за откритието си, Гарет отбеляза, че е поразен от красотата на старата мина. Въпреки всичките остатъци от човека, природата все още успява да разкрие пълния си потенциал и великолепие. По-рано, в началото на миналия век, в тази кариера е добиван черен шифер, но след това ресурсът е изчерпан и мината е забравена, пише The Sun.


След това, хората я използвали за друго - в продължение на много години те хвърляли старото си оборудване, включително автомобили, в нея. Именно заради това и Гарет кръсти кариерата по следния начин: Пещерата на изгубените души. И наистина, когато погледнете снимките от мината, започвате да усещате определено откъсване и дори изоставяне.


"След като свикнеш с внезапната светлина на пещерата, разбираш истинските размери на кариерата. Има само стотици коли една върху друга", споделя Гарет Оуен.

Човекът признава, че обича да фотографира красиви пейзажи, така че тази картина е пълна с чар според него. Но освен чар, в нея има и тъга, защото, когато осъзнал мащаба на вредното човешко влияние върху кариерата, той не можел да не се запита как хората не оценяват това, което е около нас, и са ни докарали точно до това.

Превод: БЛИЦ