Един от основателите на Pink Floyd Роджър Уотърс категорично е отказал на основателя на Facebook Марк Зукърбърг възможността да получи правата върху втората част на песента Another Brick in the Wall срещу "огромна" сума пари за използване във филма на компанията.

По време на форум в подкрепа на основателя на Wikileaks Джулиан Асанж Уотърс е прочел писмо от Зукърбърг.

"Това е молба за правото да използва моята песен Another Brick in the Wall (Part 2) при създаването на филм за популяризиране на Instagram. Това е официално съобщение от Марк Зукърбърг до мен... като ми предлага огромна, гигантска сума пари, а моят отговор към него е: Върви по дяволите! В никакъв случай няма да се съглася!", заявил е Уотърс.

Организацията от Ню Йорк The People's Forum NYC, която организира форума, е публикувала видео от събитието.

Музикантът е подчертал, че няма да участва в "глупостите", предложени от Зукърбърг. В обръщението си Уотърс е заявил, че основната идея на песента е "много актуална и необходима днес", което говори за непреходния характер на композицията.

"Искат да я използват, за да направят Facebook и Instagram още по-големи и по-мощни, отколкото са, за да продължат да цензурират всички нас в тази зала и да попречат на историята на Джулиан Асанж да стане публична", казал е музикантът.

Той е нарекъл основателя на Facebook "един от най-властните идиоти в света" и "мерзавец".

В същото време самият Роджър Уотърс има страница в Instagram с около един милион последователи.

Превод и редакция: БЛИЦ