Когато сме на почивка или екскурзия в чужбина, ни се иска да запомним всеки момент. На помощ ни идва фотоапаратът или телефонът, които запечатват спомените ни. В някои страни обаче неясни правила и странни ограничения могат да поставят невнимателните туристи под ударите на закона. От Bright Side предупреждават особено много да се внимава на следните места.
Нидерландия

Квартал "Червената светлина" в Амстердам е известен със своите публични домове, живописни канали и кафенета. В тази част на града местните собственици мразят туристите да правят снимки на проститутки, стоящи на прозорците. Ако се насочите към това място с камера, в най-лошия случай рискувате да си изкарате боя.

Южна Корея

В тази страна е забранено да се снимат жени без тяхното съгласие - дори на обществени места. Пренебрегването на това правило се счита за акт на сексуална агресия и се наказва с глоба от 10 милиона южнокорейски вона (8 800 долара) и до 5 години лишаване от свобода.

Обединени арабски емирства

В ОАЕ фотографирането на забранени места може да доведе от 1 до 3 месеца лишаване от свобода и глоба от 1 361 долара. На много места е забранено използването на камери поради местни суеверия. Също така не можете да снимате правителствени сгради, определени мостове и дворци на шейховете. Забраната, свързана с двореца, всъщност е записана в законодателството на страната.

Северна Корея

Ако искате да посетите тази страна, бъдете подготвени за строги ограничения на движението и поведението. В Северна Корея нямате право да напускате хотела без водач, нито да правите снимки без разрешението му. Ако не успеете да се съобразите, ще бъдете наказани със затвор.

Алжир

Алжир е доста консервативен, особено южната част на страната. Можете да правите снимки на мъже само след получаване на съгласието им. Жените могат да бъдат снимани само със съгласието на техните съпрузи или бащи. Строго забранено е да се правят снимки на мостове, язовири и военни обекти.
Източник: еxpert.bg