Шокиращи снимки, направени зад препълнената морга в Ел Пасо, щата Тексас, се появиха в местните медии, цитирани от Монитор бг.

На кадрите, публикувани от в. „Ню Йорк Пост“, се виждат затворници, които редят трупове на починали от коронавируса върху колички и след това ги редят в хладилни камиони.

Затворниците са доброволци, те са се отзовали на призива на властите за помощ.


Осем хладилни ремаркета и четири до десет затворници работят непрекъснато в продължение на една седмица, за да се справят със ситуацията с големия брой смъртни случаи и недостига на място за телата на починалите.

Тексас премина границата от 20 000 жертви в понеделник. Шокиращо е положението и в болниците. Във Facebook плачеща медицинска сестра описва как се лекуват тежко болните в университетската болница в Ел Пасо.

Тя работи там в специална зона, наречена от персонала - „Ямата“. „Още в първия ми ден ми беше казано, че който се озове в„ Ямата “, ще излезе само в чувал. (...)

Бях толкова наивна и си мислех, че мога да направя нещо. Но пациентите са толкова болни. Не можем да направим нищо за тях. "

"Ямата" е на практика пространство на смъртта, съобщава медицинската сестра и добавя, че никога не е виждала подобно нещо.