Руските ВКС в неделя атакували позиции на радикалните ислямисти в северната част на провинция Латакия след техни нападения срещу сирийската армия, съобщи SouthFront.
 

Медията, с позоваване на информационното крило „Ибаа”, имащо връзка с терористичния алианс „Тахрир аш-Шам”, съобщило, че ВКС на 3 юни извършила поредица от от ракетно-бомбени удали в северната част на град Латакия.
 
Според военни източници, атаката на руската авиация станала отговор на нападение на радикалните ислямисти от групата „Хорас ал-Дин”, принадлежаща към „Ал Кайда”, срещу позиции на правителствените сили в северната част на провинция Латакия. Терористите се похвалили, че успели да убият няколко сирийски войници и да пленят голямо количество оръжие.
 
На свой ред източници на SouthFront твърдят, че нападението на терористите не било чак толкова успешно, както те го представят. Всъщност сирийските войници ликвидирали повечето екстремисти от „Хора сал-Дин” при тяхното нападение на Ард ал-Уат. В този бой загинали само двама сирийски войници.
 
Медията отбелязва, че терористите започнали по-активно да нападат правителствените сили в Латакия след създаването в региона на турски наблюдателен пункт. Експерти са убедени, че руските ВКС ще громят терористите след всяко тяхно нарушение на мирните споразумения.
 
Превод и редакция: БЛИЦ