Цитат от Корана отложи пускането на компютърна игра. С няколко седмици ще закъснее едно от най-дълго чаканите заглавия през тази година - LittleBigPlanet за конзолата PlayStation3, съобщи TechNews.bg.
Редове от свещеното за мюсюлманите писание в текста на фонова песен от играта са причина за нейното отлагане, съобщи BBC. Разработчикът Sony спешно изтегля от пазара вече пуснати копия на играта с недопустимия текст и подготвя нов тираж, в който липсват цитатите от Корана.
Мюсюлманите смятат използването на текстове от Корана в песен от компютърна игра за дълбоко оскърбително. Още повече, че това не е първият подобен случай.
От Sony обясняват, че едва на финалния преглед на играта са установили наличието на текст от свещеното писание в една от песните. Японската компания незабавно е предприела мерки за отстраняване на цитата, който би могъл да предизвика негативна реакция у мюсюлманите.
Коригираната игра ще се появи на пазара в началото на ноември. Към момента LittleBigPlanet е лидер в игрите за PlayStation 3 по брой на предварителните заявки за покупка.
Играта позволява на геймърите сами да изградят своя виртуален свят. Цялото съдържание може да бъде променено от потребителите и споделяно чрез мрежата PlayStation Network. /БЛИЦ