Руска компания, която изгражда най-високата сграда в Европа, спря работата си по проекта заради глобалната финансова криза, предаде БиБиСи.
"Кула Русия" по дизайн на Нормън Фостър трябваше да бъде изградена в новия бизнес център на Москва от компанията "Руска зема" и да бъде висока 600 метра.

Ръководителят на компанията Шалва Чиригински каза, че работата е била прекратена поради кредитната криза.

Кулата трябваше да бъде завършена през 2012 година като част от новия бизнес квартал, наречен Москва Сити. Строежът започна през септември 2007 година. Сградата трябваше да има 118 етажа с офиси, петзвезден хотел и жилищни апартаменти.

В Москва се намира и най-високата до момента сграда в Европа - високият 268 метра небостъргач, известен като кула Набережная. Чиригински заяви, че има проблеми и с друг проект на компанията - реконструкция на хотел "Русия". Той обяви още, че компанията ще трябва да съкрати работници. Фирмата е пострадала от това, че се е насочила към "суперлуксозния" сегмент от пазара. "Проблемът ни е, че не можем да продължим да изпълняваме проектите в настоящата икономическа ситуация, като се има предвид състоянието на финансовите институции в страната и чужбина, каза Чиригински.  Лихвените проценти са твърде високи, а кредити няма, добави Чиригински. /БЛИЦ