"Взимали са ми го и друг път, само че този път повече няма да се върне!". Това заявява съпругата на убития лидер на косовските сърби Оливер Иванович - Милена.
Тя е научила за смъртта на мъжа си пред болницата, в която работи.

Милена Иванович сподели, че се чувства ужасно и е напълно отчаяна. Очакванията й са, че „това няма да завърши добре, тъй като се знае кой и какво е направил“.

"Когато преди време запалиха колата му, Олиеиер не го прие много сериозно", коментира братът на застреляния политик Мирослав Иванович. „Но той си е такъв. Оливер не обичаше да всява паника. Страхувам се, че някои от нещата, които го притесняваха, ще отидат с него под земята.
Дали междувременно се е случило нещо, дали някой го е заплашвал – не зная нищо. Мисля, че всеки човек, познавайки добре живота на Оливиер, може сам да си направи изводите”, каза още той.
 
Междувременно стана ясно, че полицията в Косово е обявила парично възнаграждение в размер на 10 000 евро за информация, свързана с убийството на политика.

Както БЛИЦ съобщи, косовският политик беше застрелян тази сутрин в Косовска Митровица. Веднага е откаран в болница, лекарите са се опитали да го реанимират, но безуспешно. Срещу Иванович е стреляно в момента, в който е влизал в офиса на своята партия от автомобил "Опел Астра". Убийците са напуснали местопрестъплението. Малко по-късно колата им бе открита опожарена.  Оливер Иванович е един от политическите лидери на косовските сърби, начело е на Гражданската инициатива "Сърбия, демокрация, правда".

От началото на 2014 г. срещу него се води съдебен процес за военни престъпления срещу цивилното население в Косово през 1999/2000 г. В началото на 2016 г. той беше осъден на 9 години затвор, но апелативният съд върна делото за повторно разглеждане.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!