Съпрузи, живели 65 години в щастлив брачен съюз, починаха почти едновременно в дом за стари хора в американския град Сейнт Луис, съобщава New York Post.

86-годишният Джек Морисън и 83-годишната му половинка Хариет си отишли от този свят на 11 януари с разлика от няколко часа. Леглата им били едно до друго, за да могат да се държат за ръце.

„Много ми е тъжно, но зная, че в момента са заедно на небето”, каза съкрушената им племенница Сю Вагенер. „За любовната им история може да се напише книга”, добавя тя.

Джек и Хариет се запознават през 1955 г. Морисън работел като шофьор на автобус, забелязал Хариет сред пътниците и я поканил на вечеря. „След вечерята никога не са се разделяли”, спомни си Вагнер.

Близо година по-късно, на 5 май 1956 година, влюбените се женят. От прекрасната им любов се раждат две момчета. За съжаление, единият им син умира през 2007 година от рак на панкреаса.

В дома за стари хора съпрузите попаднали преди година заради проблеми със здравето. Докато разхождала кучето, Хариет се спънала и счупила бедрени и тазови кости. Няколко месеца по-късно пък Джак паднал и наранил врата си.

През последните месеци състоянието им осезаемо се влошило и малко преди смъртта си те напълно спрели  да се хранят и да приемат течности.