Кръстницата на мафията от източния босненски град Тузла Маргарета (Марга) Хаджич е била задържана от сръбската полиция, написа белградският в. Вечерне новости.

55-годишната кралица на ъндъграунда е била арестувана снощи при опит за нелегално преминаване на границата между двете балкански държави. Марга е била обявена за издирване от властите в Сараево след като е избягала от затвор. Кръстницата е излежавала присъди за опит за убийство, причиняване на телесни повреди, организация и участие в организирана престъпна групова и продажба на наркотици. Наскоро тя е била пусната в отпуск, но е "забравила" да се върне в мястото за изтърпяване на наказания.

Хаджич има богато криминално досие. Тя през 2012 г. е била арестувана след престрелка с полицията в Тузла, при която са пострадали двама служители на реда, а самата тя – простреляна. Освен търговия с дрога и оръжие, рекет, сводничество, кражби на автомобили и други нарушения на закона името на Марга е било замесено в сексафера.

Жената е била обвинена че е била посредник между професори от местния Юридически факултет и студентки. Бъдещите юристки са вземали изпити след оказани интимни услуги на преподаватели, а кралицата е получавала между 1000 и 2000 босненски марки (1000 и 2000 лева) за "свръзката".