Сръбският доброволец във войските на ДНР Деян Берич (Деки) предупредил украинските силови структури за тежките последствия от едно евентуално настъпление в Донбас, предават информационните агенции.
 

По думите на снайпериста, който от няколко години е по фронтовете на Донбас, че опълченците са затворили плътно всички възможни направления за пробив в отбраната си. Той изразил увереност, че Русия няма да позволи украински погроми в Донбас и избиване на мирни жители. Ако Русия ги подкрепи, украинската армия силно ще съжалява, че е предприела настъпление, казал Берич.
 
Деки твърди, че украинската армия не е готова за масирано настъпление, тъй като тя не може да спечели дори локалните сблъсквания. Той съобщава, че украинците твърде често се опитват да пробият отбраната им в района на Горловка, но винаги са отблъснати със загуби. Опълченците били готови, ако ВСУ тръгнат напред, да ги накарат да съжаляват.
 
Сръбският волонтир оспорва информациите, че украинците почти са завзели височини край Горловка. В това нямало нищо вярно, защото такива „тактически планове” са само фантазии в главите на украинските генерали.
 
Превод: БЛИЦ