Няколко от загиналите и ранените при днешното нападение срещу две джамии в новозеландския град Крайстчърч са от Близкия изток и Южна Азия, според първоначални съобщения на няколко правителства, предават световните агенции.
 
Най-малко 49 души бяха убити и 48 са ранени при нападението, извършено от бял националист и предавано на живо по социалните медии.
 
Почетният консул на Бангладеш в Окланд Шафур Рахман Буян каза, че "досега" се знае за трима убити бангладешци и 4-5 ранени, двама от които са в критично състояние.б"Кракът на един от ранените е трябвало да бъде ампутиран, а друг е бил прострелян в гърдите", каза Рахман Буян.
 
Сред убитите има и двама йорданци, съобщи външното министерство в изявление, разпространено от държавната информационна агенция Петра. Говорителят на външното ведомство Суфиян Куда по-рано каза, че йорданец е бил убит, а други осем са ранени.
 
Пакистанското външно министерство обяви, че четирима пакистанци са ранени, а говорителят му Мохамад Файсал написа в Туитър, че петима пакистански граждани са изчезнали след днешните нападения. Малайзия съобщи, че двама нейни граждани са в болница, а саудитското посолство в Уелингтън каза, че има двама ранени саудитци. Турският президент Реджеп Ердоган каза, че поне трима турски граждани са ранени и той е разговарял с един от тях.