Спасителите на плажовете по адриатическото крайбрежие стачкуват заради ниско заплащане и недостатъчен брой средства за спасяване.
Римини, известен като най-посещавания от младите поколения курорт, на който са посветени и много филми, притежава едни от най-просторните и хубави плажове в Италия. Техните спасители обаче искат повече пари и повече власт на плажа. Превърналите се почти в митове в киното спасители на местните плажове се оплакват, че не са в състояние да спрат наплива в морето на летуващите, когато има червено знаме на плажа.

„Червените потници“, както наричат спасителите на Римини заради „униформата“ им, са 280 на брой по плажовете на града на Фелини. По Ривиерата пък те достигат 800.

Спасителите на Римини трябва да се грижат и да надзирават едни от най-препълнените плажове в Италия. За да правят това обаче, не всички от тях разполагат с моторни лодки, по подобие на колегите им от калифорнийските плажове.

Спасителите твърдят, че летуващите не слушат съветите им да не влизат в морето при вълнение и че често биват изправяни и на съдебни процеси заради инциденти, станали в такива случаи.

Спасителите се оплакват и от заплащането си, което е между 1100 и 1400 евро на месец. Много от тях работят само заради страстта си по морето. /ПронтоСофия