Разузнаването на самопровъзгласилата се Донецка народна република откри до линията на съприкосновение в Донбас реактивни системи за залпов огън „Град”, гаубици Д-30 и танкове на украинските военни. „Разузнаването ни продължава да регистрира укрепване на позициите на ВСУ близо до линията на съприкосновението”, заяви на брифинг заметсник-командващият оперативното командване на републиката Едуард Басурин.
По данни на разузнаването, в района на селището Новотроицкое, разположено на 6 километра от линии фронта в района на Мариупол, са открити четири танка, в селата Богдановка и Бахчевик са открити по четири огневи позиции на „Град”. Девет гаубици Д-30 са открити близо до селото Старогнатовка.
 
Разузнаването на ДНР редовно регистрира прехвърлянето от Киев на военна техника в зоната на конфликта. Междувременно, според Комплекса от мерки за изпълняване на Минските  споразумения от 12 февруари 2015 година, артилерийските оръдия с калибър над 100 мм трябва да бъдат изтеглени на 50 километра от линията на съприкосновение.  
В съответствие с допълненията от септември страните трябваше да изтеглят артилерията с калибър до 100 мм, танковете и минометите. Въпреки това, територията на ДНР редовно се подлага на обстрели с гореспоменатите въоръжения.

Превод и редакция: БЛИЦ