Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че Въоръжените сили на САЩ ще ударят терористичната групировка „Ислямска държава“ „десет пъти по силно“, след като джихадист уби осем души в сърцето на Ню Йорк. Това предава американската телевизия ABC News.

Предполага се, че заподозреният Сайфуло Саипов се е вдъхновил от пропагандни филми на терористичната групировка, като това се разбира от оплакване в полицията, пуснато срещу него.

„Когато подобно животно осъществи атака като тази в западната част на Манхатън, ние трябва да ги ударим десет пъти по-силно“, заяви Тръмп. 

„Те го припознаха за техен боец – пожелавам им късмет. Всеки път, когато ни нападнат, ние ще им го върнем така, че да не им се вярва“, казва още американският президент.

От изявлението на държавния глава на САЩ не става ясно дали се е разпоредил за осъществяването на определени военни действия, в отговор на нападението от Ню Йорк, уточнява Фокус.

Говорител на Пентагона заяви единствено, че Въоръжените сили на САЩ продължават да нанасят „тежки и чести“ удари по „Ислямска Държава“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!