Днес както ливанските специални служби, така и водещите журналисти се опитват да намерят причините за най-мощната експлозия в пристанището на Бейрут, в резултат на което част от столицата беше унищожена, загинаха повече от 200 души, почти 7000 жители на Бейрут бяха тежко ранени, да не говорим за десетки хилядите ранени по един или друг начин.
 
В главното пристанище на града вечерта на 4 август по неизвестна причина избухнаха 2700 тона амониев нитрат. Оказва се, че правителството на Ливан, което днес подаде оставка по искане на възмутените жители на Бейрут, било предупреждавано от специалните служби на 20 юли за опасността от подобна експлозия, а експерти говорили за това от много години. Но нито предишното, нито това правителство не направили нищо, за да премахнат опасността над столицата.


Уфологическият портал Mutual UFO Network (MUFON) ни предлага своята версия защо тази катастрофа се е случила в Ливан. Специалисти на MUFON получили от пенсиониран лекар (фамилното име е запазено в тайна) снимка, показваща изтребител и мистериозен сферичен предмет в небето над пристанището на Бейрут, точно преди експлозията на амониевия нитрат.Самият лекар твърди, че снимката не е негова, той я е получил от своя приятел, който открил мистериозното фото в мрежата. Тя била публикувана от неизвестен фотограф-любител. Явно боецът и странният сферичен обект са били заснети от него напълно случайно. Специалистите на MUFON не правят никакви изводи от това, но с право вярват, че ливанските специални служби трябва да обърнат внимание на тази снимка. 

Между другото, обърнете внимание, че експлозията била толкова мощна, че се чула дори в Кипър - на 150 мили от бедствието. В резултат на това главното пристанище на Бейрут и част от града бяха напълно унищожени. Взривната вълна унищожи структури в радиус от 15 мили от епицентъра. 

Превод: БЛИЦ