В Интернет често се появяват снимки и видеоклипове на мистериозни същества, като се започне от снежния човек и се завърши с приказни герои, да речем, елфи или гноми. 

Този път, нещо скрито сред скалите на планинския проход Обералп в швейцарските Алпи (недалеч от езерото Лай да Тума), попадна в обектива на камерата на германския фотограф Марио Брол от Мюнхен. Видеото е много качествено, въпреки че е трудно да се види какво точно се движи на кадрите.

Потребителите мрежата започнаха да правят всякакви предположения, още повече, че съществото прилича на дребен мъж в наметало и с бяла брада.

Но от друга страна, това може да бъде планинска коза и някаква птица или дори легендарният Йети. Самият Марио пише така:

"Пътувахме през Швейцарските Алпи с приятел, той беше първият, който забеляза мистериозното създание и насочи вниманието ми към него. Разбира се, побързах да направя уникални кадри, но и двамата така и не можахме да определим дори след това като гледахме видеото какво е това. Лично аз не вярвам, че това е някакво фантастично създание, най-вероятно е просто някаква местна мечка".

Въпреки това, интернет потребителите в по-голямата си част са склонни да приемат, че Марио не иска да се показва като вярващ на паранормални явления, защото това може да повлияе на репутацията му. Те предполагат, че фотографът и неговият приятел са видели много повече от това, което е запечатано във видеото и затова са побързали да пуснат кадрите в мрежата под формата на малка сензация.

Превод и редакция: БЛИЦ