Американска студентка, която се идентифицира като небинарна личност, е отгледала дълги косми по цялото тяло и придоби популярност в социалните мрежи. Публикациите й в TikTok привличат вниманието на журналистите от Daily Star.
 


20-годишната Барбара Ховърмейл започнала да бръсне космите по тялото си на деветгодишна възраст и продължила да прави процедурата до 2019 г. от страх от публично обсъждане. В колежа във Вирджиния обаче момичето се запознало с младия мъж Джейвиен Пийкф, който подкрепя идеята й да се откаже завинаги от бръсненето.

В резултат на това Ховърмейл си пуснала дълги косми на краката, ръцете и подмишниците си в продължение на две години. Момичето отвори акаунт в TikTok, където редовно се показва на видео и говори за позитивност на тялото. „Имам страхотни отношения със себе си. Когато се погледна в огледалото, се чувствам горда. Естественият ми вид помага на хората да се чувстват комфортно в собственото си тяло “, признава тя.

Публикациите на студентката станаха вирусни и развълнуваха много абонати. „Горкият Хавиен, косата ти е по-дълга от неговата“, „Отвратително да видиш космата жена, остави това с позитивното тяло“, „Очите ми започнаха да кървят, когато гледах видеоклипа ти“, критикуват хейтъри. Други потребители, от друга страна, благодариха на Ховърмейл за насърчаването на естествения външен вид. „Може би благодарение на теб ще мога да се откажа завинаги от самобръсначката“, „Благодаря ви за това, което правиш. Това е много важно в наше време "," Вие сте невероятни! Имаш най-доброто гадже”, хвалят я те.

През май една жена с обилно окосмяване по лицето говори за своето заболяване и спечели възхищение от нетизените. 35-годишната жителка на Флорида Нели-Джийн Робинсън публикува видео в социалната мрежа, в което обясни защо не се среща с млади хора. И така, първоначално тя се засне с прическа, спретнат грим, в рокля и токчета. Тогава жената показа на зрителите в близки снимки на лицето си без грим, на които се виждат обилни косми по лицето: четина, мустаци, бакенбарди.

Превод: БЛИЦ