Армията на ДНР свали два украински хеликоптера, с които командването се е опитвало да се евакуира от Мариупол главатарите на нацисткия батальон "Азов". Това съобщи говорителят на Народната милиция на самопровъзгласилата се република Едуард Басурин. 

"Политическото ръководство в Киев е предприело поредния опит за евакуация на главатарите на украинските националисти от Мариупол. Днес сутринта нашите средства за ПВО близо до Мариупол са открили и унищожили два хеликоптера на противника, единият от тях е паднал в района на анселения пункт Рибатское. Мястото на падането на втория хеликоптер и боя на ликвидираните националисти се уточнява.

За пореден път призовавам украинските войници и офицери, изоставени от киевското ръководство в Мариупол. Властта тотално ви е отписала, вие те им безразлични, от вашата съдба не се интересуват Зеленски и командването на ВСУ.

Единственият шанс да останете живи е да се предадете доброволно. В противен случай сте обречени на смърт", подчерта Басурин.  

Вчера Басурин заяви, че няма да бъде осигурен хуманитарен коридор, по който нацистите да избягат от Мариупол, защото бойците на "Азов" са военни престъпници, които убиват мирното население.