В английския град Флинтшир, Уелс, осемгодишно момче спаси майка си, която имала анафилактичен шок, съобщава "Мирър".

34-годишната Дженифър Лемб, майка на две деца, била вкъщи със сина си Уилям. Жената изяла шоколад, който предизвикал тежка алергична реакция, и започнала да се задушава. Тя започнала да хвърля вещи и да издава звуци, за да привлече вниманието на детето.

Уилям хукнал към майка си и впоследствие извикал линейка. Лемб си спомня обаждането на своя син: „Не чух целия разговор, но си спомням как той каза на диспечера:„ На мама й е лошо, тя се задушава.“Момчето бързо изпълнило препоръките на лекаря: той положил майка си на пода и поставил главата й назад, за да отвори дихателните пътища. След това детето отворило входната врата за медиците и започнало да чака пристигането им.

"Лекарите пристигнаха след десет минути", казва Лемб. - Но Уилям без съмнение спаси живота ми. Жената била откарана в болницата, където са направени тестове относно причината за алергията.Майката благодари на сина си и го нарича герой. „Малко смутен от похвалите. Той вярва, че на негово място всеки би направил това. Но за мен той е истинска суперзвезда. Той е само на осем години “, подчертава майката.„В началото малко се уплаших, но след това се взех в ръце и се успокоих“, обяснява Уилям.

Превод и редакция: БЛИЦ