Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е предпочел да се придвижва в Сингапур със собствения си брониран Мерцедес С600 Пулман. С този автомобил Ким пристигна днес в хотел “Сейнт Реджис”, където е настанена севернокорейската делегация за срещата на върха САЩ-Северна Корея, уточнява "Труд"

През март Северна Корея докара същата кола в Пекин заради визитата на Ким. Той я използва и по време на междукорейската среща на високо равнище в края на април.
  Кортежът на Ким пристигна в хотела, съпроводен от повече от 20 мотоциклетисти и също толкова дипломатически и полицейски автомобили. След като пристигна пред официалния вход на хотела, кортежът се скри зад специален параван, поставен там от съображения за сигурност. Веднага след това движението по улицата бе възобновено.
  Междувременно стана ясно, че президентът на САЩ Доналд Тръмп също вече е на сингапурска земя. 
  Както БЛИЦ писа по-рано президентът на Съединените щати Доналд Тръмп съобщи, че е възможно той и севернокорейският лидер Ким Чен Ун да подпишат на 12 юни в Сингапур договор за прекратяване на Корейската война. „Да, обсъждаме го. Но това ще е лесната част, трудното остава“, заяви Тръмп, който прие в Белия дом японския премиер Шиндзо Абе.   Доналд Тръмп заяви още, че е готов да покани севернокорейския лидер Ким Чен-ун в САЩ, ако тяхната историческа среща на 12 юни в Сингапур премине добре. Той допълни, че се надява на нормализация на отношенията между двете страни.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!